Kunnen er Afghaanse vluchtelingen worden opgevangen in voormalig Hengeloos stadskantoor?

Kan het voormalig stadskantoor aan de Hazenweg in Hengelo geschikt worden gemaakt voor de opvang van Afghaanse vluchtelingen?
Eigenaar Kees Koolen houdt alle opties open voor een nieuwe bestemming van het grootste kantoorpand van Twente.

PVV Hengelo maakt zich zorgen en heeft hier schriftelijke vragen over gesteld.

Schriftelijke vragen voormalig stadskantoor

Lees verder
Bron Tubantia

Jeanet Nijhof heeft er op aangedrongen om Demierdag van Akropolis te helpen

Eigenaar Gabriël Demirdag heeft de huur van het pand aan het Stationsplein noodgedwongen met vijf jaar verlengd. Hij blijft hopen dat Hengelo toch nog daghoreca wil toestaan in zijn naastgelegen pand. De verhuizing van Akropolis naast het naastgelegen pand, eigendom van Demirdag, leek hem een win-win oplossing.
Hij zou af zijn van een jaarlijkse huurlast van 26 mille.
De reactie van het college is, dat Hengelo er niks mee opschiet dat Akropolis een deur verderop gaat zitten.

Bron: Tubantia 04-10-2021

Hengelose Gabriël Demirdag van restaurant Akropolis mag niet verhuizen naar eigen pand

De binnenstad van Hengelo moet weer aantrekkelijk worden.
Het beleid van de afgelopen jaren heeft gemaakt dat de binnenstad van Hengelo hard op weg is om een spookcentrum te worden.
Het roer moet om, de binnenstad moet weer gaat bruisen.

Daarom begrijpt de PVV niet, waarom het college Gabriël Demirdag van restaurant Akropolis, tegenwerkt om te verhuizen van het huurpand waar hij nu in zit,
voor het pand ernaast, waar hij de eigenaar van is.

PVV Hengelo heeft het college hier schriftelijke vragen over gesteld.

25 meter hoge minaret in wijk Tuindorp ’t Lansink

Past de bouw van een 25 meter hoge minaret aan de rand van de cultuurhistorische wijk Tuindorp ’t Lansink?

Als we kijken welke impact deze verbouwing heeft in de aanblik vanuit de monumentale wijk Het Tuindorp, is het niet te begrijpen dat bouwhoogtes worden toegestaan die buiten het bestemmingsplan vallen. Een minaret van maar liefst 25 meter: 10 meter boven de toegestane bouwhoogte en een 16 meter hoge koepel: 6 meter boven de toegestane 10 meter, torenen hoog boven de wijk het Tuindorp uit, als deze plannen doorgaan.

om het hele artikel te lezen, klik hier

Tubantia slaat plank volledig mis!

Als je van een rechts georiënteerde partij bent, dan is doe je toch wel iets goed, wanneer een linkse journalist een column aan je wijd in de zaterdageditie van de Tubantia.
 
Natuurlijk zet de PVV zich in voor een oneerlijke belasting, zoals de hondenbelasting, waar de inkomsten worden gebruikt voor o.a. het onderhoud van algemeen groen, waar alleen de hondenbezitter extra voor betaald en om de begroting sluitend te maken. Ik spreek heel veel hondenbezitters als ik met mijn honden wandel en doe ik niets anders, dan waar ik voor gekozen ben, het “volk” vertegenwoordigen en deze geldklopperij om de begroting sluitend te maken een halt toe te roepen. Ik zal keer op keer een poging blijven doen, om het gezonde en eerlijke verstand bij de Raad en van de coalitie te activeren.
 
Je kunt overigens wel zien dat de journalist slechts een lokaaltje is, anders had hij geweten dat ons tweede kamer lid Dion Graus eveneens meerdere moties voor afschaffing van de hondenbelasting ingediend heeft, waaraan inmiddels heel veel gemeenten terecht gehoor hebben gegeven.
 
Wellicht wordt het anders, nu de coalitie in Hengelo langzaam aan het afbrokkelen is en de meerderheid in de raad kwijt is.
Slechts een kwestie van tijd....
 
Wij zijn blij met het succesvol aanpakken van de bestrijding van de eikenprocessierups, waar de PVV keer op keer aandacht voor gevraagd heeft en waar in de Provinciale Staten van Overijssel de motie Nijhof is aangenomen en uitgevoerd, om ervoor te zorgen dat alle gemeenten samen aan tafel kwamen om tot een succesvolle bestrijding te komen.
 
Dankzij de aangenomen motie van de PVV, dragen de Boa’s in Hengelo straks een bodycam en na herhaaldelijke oproepen en moties van de PVV, heeft de burgermeester uiteindelijk toch besloten extra camera’s in het centrum te plaatsen. Hengelo wordt daarmee weer een stukje veiliger. De burgermeester mag met de eer strijken hoor, maar de goed oplettende journalist en de raadsleden weten wel beter.
 
Maar goed, wat u ook over ons schrijft, wij zijn er blij mee.
Het geeft ons de kans om weer eens de aandacht op ons te vestiging en wij gaan met hetzelfde enthousiasme door met het aan de kaak stellen van o.a. het louche en veel te dure afvalbeleid, onzinnige belastingen, zorgen dat de veiligheid van onze Hengeloërs op de agenda blijft en het controleren van subsidies die de gemeente uitgeeft maar ook zelf int.
(het subsidieregister, dat dankzij een motie van de PVV nu openbaar is)
 
Namens de fractie van de PVV, Jeanet Nijhof

Link Artikel Tubantia