Metropool

N.a.v. artikel in de Tubantia 02-10-2020

Schriftelijke vragen PVV Hengelo over Ontheffing voor poppodia Metropool
De horeca is terecht verbijsterd en woedend over deze beslissing.
 
Bron Artikel: Tubantia 
Foto: Tubantia

Veteranendag 2020

PVV Hengelo bedankt alle veteranen die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

Omdat er in Hengelo geen monument is voor veteranen, heeft de PVV fractie ervoor gekozen witte anjers neer te leggen bij verzetsman Theo van Loon.

PVV Hengelo zoekt Hengeloërs om onze fractie te versterken!

De PVV Steunt onze Boeren

De Provinciale Statenvergadering over stikstof is nog volop bezig maar in de schorsing wilden de boeren onze PVV-Statenleden en Raadslid PVV Hengelo Jeanet Nijhof en Joeri Pool de trekkers nog even laten zien.

 

Hondenbelasting afschaffen in Hengelo

PVV Hengelo start petitie om de hondenbelasting in Hengelo af te schaffen

1 op de 3 gemeentes heeft de hondenbelasting inmiddels afgeschaft!

De inkomsten uit de hondenbelasting bedragen voor Hengelo € 518.000 (prognose 2019). Dit bedrag komt ten goede aan de algemene middelen, wat inhoudt dat alleen hondenbezitters extra voor deze algemene middelen moeten betalen of meer betalen dan niet-hondenbezitters. PVV Hengelo vindt het absurd dat deze gemeentelijke belasting nog bestaat, enkel en alleen om de kas te vullen.

Hondenbelasting is geen doelbelasting, maar een algemene belasting. Dat is vastgelegd in de landelijke wetgeving (Gemeentewet, artikel 226). De algemene belastingen komen ten goede aan algemene middelen van de gemeente. Dit betekent dat de opbrengsten niet gelabeld zijn. Er komen dus geen kosten specifiek ten laste van de hondenbezitter.

Teken de petitie op hondinhengelo.petities.nl