65+ Gratis met de bus

In de week van 1 t/m 8 oktober was het de week tegen de eenzaamheid. De PVV is van mening dat niet alleen in die week aandacht moet worden besteed tegen eenzaamheid, maar dat er hoognodig wat moet gebeuren om de vereenzaming onder 65+‘ers tegen te gaan.

PVV Hengelo zal daarom in de raadsvergadering van 5 november 2019 een motie indienen die ervoor moet zorgen dat alle 65+’ers, buiten de spitsuren, gratis mogen reizen met de stadsbus, binnen Hengelo, op vertoon van een geldig ID/ paspoort. 

  Nu is het gratis busvervoer alleen voor mensen die onder de minima vallen. Dat moet anders volgens de PVV, we willen dat mensen langer thuis blijven wonen, dan moeten we ook oog hebben voor de gevolgen hiervan, zoals de vereenzaming onder ouderen.

 Veel ouderen voelen zich minder veilig in het hedendaagse drukke verkeer. Ze durven of mogen geen auto meer rijden, durven of kunnen niet meer fietsen en raken zo in een sociaal isolement, hun wereld wordt heel klein.

Daar zij het ook financieel steeds zwaarder krijgen, door het korten op de pensioenen wil de PVV het reizen met de stadsbus voor 65+, buiten de spitsuren gratis maken.

Ouderen komen zo weer buiten, ontmoeten andere mensen, kunnen even naar familie/ vrienden of naar de stad, de markt of gewoon een ritje maken door ons mooie Hengelo.