Bijeenkomst bestrijding eiken processierups

PVV: Bijeenkomst voor brede provinciale bestrijding eiken processie rups (EPR) is zeer belangrijk!
Op 20 september vindt er een bijeenkomst plaats om tot een brede, provinciale bijeenkomst gehouden om de eiken processierups te bestrijden. De aanleiding van de bijeenkomst is de overlast die de EPR met zich meebrengt en waar gemeenten in Overijssel zichtbaar mee worstelen.

De kosten rijzen de pan uit en het lijkt vaak ook nog niet te helpen en iedere gemeente gebruikt een andere aanpak. Het doel van de bijeenkomst op donderdag 20 september a.s. is om provincie breed tot een eenduidige effectieve aanpak en monitoring van de overlast van de EPR te komen.
Hiervoor hebben wij voor u uitgenodigd :
• Bioloog Arnold van Vliet van het Kenniscentrum Wageningen
• Silvia Hellingman deskundige op het gebied van de EPR, lid Kenniscentrum Wageningen
• Henry Kuppen van Terra Nostra, Kenniscentrum voor Boom en Bodem, lid Kenniscentrum Wageningen
Tijdens deze informatiebijeenkomst krijgt u naast informatie handvaten om tot een doelgerichte aanpak te komen.
Voor wie is deze bijeenkomst bedoeld?
Voor alle betrokken wethouders en beleidsmakers , gemeenteraden, betrokken gedeputeerden, Statenleden, OPG, Waterschappen, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, RWS, bedrijventerreinen en anderen die te maken hebben met de overlast van de EPR.
Opgeven
De bijeenkomst is op 20 september a.s. in Hotel van de Valk, Bornsestraat 400 in Hengelo, van 19.30 tot 22.00 uur. Aansluitend is er gelegenheid om na te praten. Toegang is gratis.
U kunt zich opgeven tot 10 september a.s via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.